sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Juustoiset sämpyläsarvet




Tämä ohje on peräisin "Leivo herkkuja helposti" -kirjasta. Kaikki ohjeet näyttävät niin kivoilta että tekee mieli kokeilla jokaista!


16kpl


45g margariinia
3dl maitoa
35g hiivaa
3/4 tl suolaa
1rlk sokeria
n.6dl vehnäjauhoja
juustoraastetta (emmental tai cheddar)
Voiteluun ja koristeluun
1 kananmuna
1rkl vettä
unikonsiemeniä


Sulata margariini, lisää maito ja lämmitä seos 37-asteiseksi. Liuota hiiva pieneen nestetilkkaan ja lisää loppu neste. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja vehnäjauhot. Alusta taikina huolellisesti käsin, mutta älä vaivaa sitkeäksi. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota 30 minuuttia.
Kaavi taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmista pyöreä levy, jonka halkaisija on n.30cm. Leikkaa levy 8 kolmioksi. Käännä kolmiot ja pyyhkäise pohjaan tarttuneet jauhot pois. Laita jokaiselle kolmiolle hiukan juustoraastetta ja kääri sitten kolmiot rullalle leveästä päästä alkaen ja taivuta sarviksi niin että terävä kärki jää alapuolelle.
Voitele sarvet muna-vesiseoksella ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Nosta sarvet voidellulle uunipellille ja anna kohota 20-30 minuuttia. Paista sarvia uunin keskitasossa 230 asteessa n.15 minuuttia

2 kommenttia:

  1. Tosi hyvännäkösiä sämpylöitä,aivan ku suoraan leipomosta.Näitä pitää kokeilla.Sinulla on tosi kivan näkönen blogi tehty.

    VastaaPoista
  2. Kokeile ihmeessä. Tämä on hyvä ja helppo resepti. Samassa kirjassa on viellä paljon muitakin leivänteko ohjeita, joita pitäisi kokeilla kunhan ehtii ja jaksaa ;)

    VastaaPoista