torstai 12. maaliskuuta 2009

Rahkavadelma pitko



Tämä käsittämättömän herkullinen ohje on peräisin Herkkukirpun blogista. Kyseisestä blogista muuten löytyy paljon muitakin ihania reseptejä!

Näistä määristä tulee yhteensä 3 pullapitkoa!

Taikina:

5dl maitoa
50g hiivaa
2 kananmunaa
1tl suolaa
2dl sokeria
1 rkl kardemummaa
13-15dl vehnäjauhoja
200g margariinia

Täyte:
1-2 prk vadelmamarmeladia (esim. pirkka)
250g maitorahkaa
2 kananmunaa
2dl sokeria
3tl vaniljasokeria

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola sokeri, kardemumma ja kananmunat. Lisää taikinaan jauhoja vähitellen ja alusta taikinaa tarvittaessa. Sulata rasva joukkoon ja sekoita kunnes taikina on kimmoisaa. Anna kohota kunnolla.

2. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Laita keskelle marmeladia ja hapsuta reunat tasaisesti. Valmista rahkaseos sekoittamalla kevyesti kananmunat, sokerit ja viimeisenä maitorahkan yhteen. Lisää Marmeladin päälle. Sitten vain käännät hapsuja vuorotellen pitkon päälle ja jätät hetkeksi nousemaan.

3. Voitele vielä kananmunalla ja ripottele raesokeria päälle. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Kiva jos oli hyvää ;P
    Mä kans ite tykkään tosta pitkosta hirveesti. Sulla tuli tosta tosi hieno ja symmetrinen! :)

    VastaaPoista
  2. juu tää on meiän yks vakiokäytössä oleva resepti nykyään :) tuo täyte on jotain aivan ihanaa!

    VastaaPoista
  3. Nam:) Aika jännä toi miten se "letitetään".

    VastaaPoista
  4. Joo niin on. Ensimmäisellä kerralla mun pitko oli ihan kierossa, täytyy olla tarkka että leikkaa ne soirot saman pituisiksi :)

    VastaaPoista