sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Tomaatti-bataattikeitto

Kävelimme eräänä päivänä hyvän tuoksun saattelemana "Simply Soppa" -nimiseen ruokapaikkaan ja söimme tomaatti-bataattikeittoa. Se oli herkullista ja ajattelin että tätä on pakko kokeilla myös kotona.

Reseptin löysin kotikokin sivuilta, tekijänä Fitney. Tämä oli juuri saman makuista kuin ravintolassa syömäni annos! Kiitos Fitney todella paljon!

Tässä viellä resepti ja kuva sunnuntain päivällisestä:



400 g bataattia (yksi iso)
4 kpl tomaattia (taikaltattuja tomaattejatölkissä)
1 kpl sipuli (iso)
1 kpl kasvisliemikuutio
1 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria

voit kokeilla maustaa myös yrteillä (oregano tms.) ja valkosipulilla

3 annosta

Kalttaa tomaatit kuumassa vedessä (tai käytä kaltattuja tomaatteja). Kuullota bataatti ja sipuli hetki juoksevassa rypsiöljyssä. Lisätään vettä sen verta että kasvikset peittyvät (voit käyttää veden jossa kalttasit tomaatit) ja murennetaan sekaan kasvisliemikuutio. Lisää kaltatut tomaatit (lohko puolikkaiksi). Keitetään kunnes bataatit kypsyy ja soseutetaan sauvasekoittimella. Lisätään n. 1 dl ruokakermaa, maustetaan suolalla ja pippurilla ja kiehautetaan.

Huom. Maku paranee kun lämmitetään uudelleen. Voi siis tehdä isomman satsin kerralla. Huomioi että pippurin maku myös korostuu kun oleentuu.(Itse lisäsin päälle koristeeksi hiukan pinjamin siemeniä sekä pizzamaustetta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti