maanantai 16. maaliskuuta 2009

Suklaakakku uunipannussa



Viikonloppuna teki mieli jotain hyvää ja suklaista, siispä ajattelin kokeilla "Leivo herkkuja helposti" -kirjan suklaakakku reseptiä. Tämä on oikeastaan aika lailla samantapainen ohje kuin mokkaruuduissa. Nämä ovat kyllä varsinaisia kaloripommeja, joten ison osan pakkasin heti miehen matkaan vietäväksi kouluun. eipähän tule kaikkia itse popsittua :D Muutama pala odottaa sitten pakkasessa sopivia hetkiä!

Pohja:
200g margariinia
3 munaa
4 dl sokeria
n. 6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 ½ dl ranskankermaa

Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1-2 rkl kaakaojauhetta
4 rkl sulatettua voita
4 rkl vahvaa kahvia

kookoshiutaleita tain mantelilastuja (itse halusin tietty nomparelleja :)

Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita margariini vaahtoon. Siivilöi joukkoon jauhot, joihin leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe on sekoitettu. Lisää ranskankerma ja sekoita taikina kevyesti lusikalla.

Voitele noin 35 x 40 cm kokoinen uunipannu sulatetulla voilla tai juoksevalla margariinilla tai vuoraa se leivinpaperilla. (voit käyttää myös kahta pientä 20x30cm:n uunipannua) Levitä taikina tasaisesti pannulle. Paista kakkua uunin keskitasossa 180 asteessa n.30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä pannulla. Siivilöi kulhoon tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Lisää voisula ja kahvi ja sekoita kuorrutus notkeaksi ja kiiltäväksi. Levitä kuorrutus tasaisesti kakun pinnalle. Ripottele päälle koookoshiutaleita tai mantelilastuja.

3 kommenttia:

  1. Mmm, nämä ovat varmasti herkkua! :)

    VastaaPoista
  2. niinhän ne ovat ;) kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Herkulliselta näyttää! Voisi itsekin kokeilla. Ihan näin vaan tulin samalla kyselemään, että saako linkittää omaan blogini?

    Ai niin, blogini osoite on yoperhonen93.blogspot.com

    VastaaPoista